OLYMPICA NOVA CI

Sonus Faber
96000.00
MDL
Modelul are dimensiuni mai compacte în comparație cu fratele său mai mare. Profilul secțiunii sale verticale amintește de contururile asimetrice ale unui instrument muzical, precum o lăută, iar portul fazei invertor cu fante, prevăzut cu o inserție din aluminiu (sistemul Stealth Ultraflex), elimină turbulența și stabilizează viteza fluxului de aer, ceea ce garantează o reproducere rapidă și transparentă a sunetului. Datorită acestei construcții, difuzorul poate fi amplasat în orice loc din încăpere fără teama de a obține un bas înfundat. Panourile superioare și inferioare ale modelului Sonus Faber Olympica Nova Center I au o curbă lină și sunt alcătuite din opt straturi de lemn natural, ceea ce crește rigiditatea și permite lupta eficientă împotriva vibrațiilor. Această geometrie ajută la eliminarea undelor stând în interior și a rezonanțelor nedorite. Fațada difuzorului este de asemenea realizată din lemn natural, iar pentru amortizare sunt utilizate nervurile interioare de rigiditate.
Modelul este echipat cu două drivere de 150 mm pentru frecvențele medii și joase, cu membrane realizate dintr-un amestec de celuloză și fibre naturale de bumbac (kenaf, hibiscus etc.). Membranele au o densitate variabilă, ceea ce este făcut special pentru a îmbunătăți amortizarea și pentru a elimina rezonanțele. În centrul driverului este integrată o căptușeală de protecție împotriva prafului cu acoperire textilă, care contribuie la reducerea distorsiunilor. Bobinele acustice sunt înfășurate cu fire de aluminiu acoperite cu cupru și au un curs mai lung pentru a îmbunătăți reproducerea frecvențelor joase.
Între driverele de frecvențe medii și joase se află un tweeter de 28 mm, cu cupolă de mătase. Conform tehnologiei DAD, în fața cupolei este amplasat un element de amortizare fixat pe un răzător de aluminiu, destinat eliminării rezonanței parazite. Datorită acestei soluții, se reușește alinierea răspunsului în frecvență și obținerea unui sunet precis și natural. Tweeterul este echipat cu un magnet neodim și are o flanșă comună cu driverele de frecvențe medii și joase, finisată manual cu piele naturală.
În filtrele de frecvență se folosește topologia Paracross Topology, care face componentele mai puțin sensibile la interferențele radio, îmbunătățește caracteristicile de tranziție și minimizează zgomotele. În circuite sunt incluse condensatoarele Clarity Cap și bobinele Jantzen. Difuzorul este echipat cu două perechi de borne filetate, care permit conectarea cu două fire. Modelul Sonus Faber Olympica Nova Center I poate fi amplasat pe un raft sau montat pe un suport de aluminiu (opțional). Acest difuzor este soluția ideală pentru sistemele mici de home cinema și asigură claritate și înțelegere a sunetului în transmiterea dialogurilor.

lwh: 398x616x242 mm

Weight: 18000 g