OLYMPICA NOVA CII

Sonus Faber
134400.00
MDL
Boxa centrală cu trei căi Sonus Faber Olympica Nova Center CII reprezintă vârful de gamă al noii linii Olympica Nova, care continuă dezvoltarea evolutivă a primei serii "Olympica", lansată acum șase ani.
Secțiunea transversală a carcasei modelelor amintește de silueta asimetrică a unei lăute. Carcasa nu are suprafețe paralele, ceea ce permite eliminarea undelor stând în interior și a rezonanțelor nedorite. În partea din spate a difuzorului, conform tehnologiei Stealth Ultraflex, se află un port faze invertor cu fante, echipat cu o inserție de aluminiu conturată, care elimină turbulența și permite un flux de aer mai liber. Acest lucru duce la reducerea distorsiunilor. Panourile superioare și inferioare ale carcasei au o formă curbată și sunt alcătuite din opt straturi de lemn natural, ceea ce permite minimizarea influenței vibrațiilor și creșterea rigidității structurale. Fațada este, de asemenea, realizată din lemn natural, iar pentru amortizare, sunt utilizate nervurile interioare de rigiditate.
Pentru reproducerea frecvențelor înalte, în Sonus Faber Olympica Nova Center II se folosește un tweeter de 28 mm, cu cupolă de mătase și sistem magnetic neodim puternic. În fața cupolei se află un deflector din aluminiu, cu un element de amortizare care atinge vârful acesteia și elimină rezonanța parazită, aliniind în același timp răspunsul în frecvență și asigurând un sunet mai precis (tehnologia DAD).
Frecvențele medii sunt preluate de o pereche de drivere de 150 mm, plasate de fiecare parte a tweeter-ului și echipate cu difuzoare compuse dintr-o combinație de fibre organice (canepă, coajă de nucă de cocos etc.) și celuloză. Difuzoarele au o densitate variabilă, permițând minimizarea influenței negative a rezonanțelor, iar elementul de aliniere a fazei plasat în centrul driver-ului reduce distorsiunile și îmbunătățește microdinaica. Pentru bobinele acustice se utilizează fire CCAW ușoare cu acoperire de cupru. Ambele drivere pentru medii și tweeter sunt prevăzute cu o flanșă comună, finisată manual cu piele naturală.
Secțiunea de bas este gestionată de două woofere de 180 mm, cu membrane sandwich, în care un strat de spumă sintetică este plasat între două straturi de celuloză. Această construcție oferă o greutate mică, o rigiditate ridicată și o amortizare excelentă.
Boxa Sonus Faber Olympica Nova Center CII are un crossover cu topologie Paracross Topology, care asigură caracteristici de tranziție excelente și rezistență la interferențele radio. În circuitele de filtrare sunt implicate bobinele Jantzen și condensatoarele Clarity Cap, iar cele patru terminale șurub permit configurarea biwiring/biamping. Pentru difuzor este disponibilă o stație din aluminiu cu știfturi (opțional).

lwh: 460x866x278 mm

Weight: 29000 g