OLYMPICA NOVA I

Sonus Faber
124800.00
MDL
Modelul de raft Sonus Faber Olympica Nova I face parte din noua serie de sisteme acustice, care a primit denumirea corespunzătoare - Olympica Nova. Secțiunea transversală orizontală a carcaselor înguste ale boxelor amintește de silueta asimetrică a unei lăute, ceea ce, conform constructorilor italieni, le face mai puțin dependente de caracteristicile acustice ale încăperii. Absența pereților paraleli ajută la eliminarea undelor stacionare interioare, iar panourile laterale curbate, formate din opt straturi de lemn, permit consolidarea rigidității. Panourile frontale și superioare sunt realizate din lemn natural, iar pentru îmbunătățirea amortizării, în carcasă sunt implicate arcuri interioare. Portul fazei inverse a fost realizat folosind tehnologia Stealth Ultraflex și utilizează elemente din aluminiu extrudat cu formă de profil în formă de undă marină, ceea ce permite eliminarea turbulenței la ieșirea fluxului de aer și reducerea distorsiunilor. Boxa de raft se remarcă prin finisajul luxos (nuc sau wenge), acoperit cu șapte straturi de lac și este plasată pe suporturi de aluminiu (opțional), în care se poate "ascunde" cablul de boxe. În suporturi sunt încorporate țepi conici reglabili din oțel.
Pentru redarea frecvențelor înalte se utilizează un tweeter de 28 mm cu membrană de mătase, magnet de neodim și tehnologia Damped Apex Dome (DAD), care permite reducerea la zero a rezonanței parazite a cupolei prin utilizarea unui amortizor special fixat pe arcada de aluminiu a deflectorului amplasat în fața acesteia. Astfel, se asigură o caracteristică frecvențială uniformă și un sunet natural precis. Boxa Sonus Faber Olympica Nova I este echipată cu un difuzor de mijloc și joasă de 150 mm cu diafragmă dintr-o combinație de celuloză și alte fibre naturale. Diafragma are o suprafață aspră și o densitate variabilă, ceea ce permite minimizarea rezonanțelor nedorite. În centrul difuzorului se află un capac de protecție îmbrăcat în țesătură, care contribuie la reducerea distorsiunilor. Bobina acustică este înfășurată cu fire CCAW (aluminiu acoperit cu un strat de cupru) și are o cursă mai lungă în comparație cu bobinele difuzoarelor de mijloc și joase obișnuite ale boxelor din această serie, acest lucru fiind făcut special pentru a îmbunătăți reproducerea frecvențelor joase. Flansa generală a tweeter-ului și a difuzorului de mijloc și joasă este finisată manual cu piele naturală. Difuzoarele sunt acoperite cu o grilă formată din benzi elastice întinse.

Caracteristici:
  • Panourile laterale curbate, realizate din opt straturi de lemn
  • Port vertical în formă de fante cu tehnologia Stealth Ultraflex
  • Tweeter de 28 mm cu cupolă de mătase, tehnologie DAD și sistem magnetic din neodim
  • Difuzor de mijloc și joasă de 150 mm cu diafragmă de densitate variabilă, realizată dintr-o combinație de celuloză și alte fibre naturale
  • Crossover cu topologie Paracross

lwh: 395x200x355 mm

Weight: 10500 g